Ngarep > Kabar > Warta Industri

Sepuluh tren energi pusat data kanggo 2025

2023-12-28

Saka 2010 nganti 2019, industri pusat data ngalami dekade sing apik banget, saka ruangan komputer data menyang pusat data, nganti pusat data awan saiki. Ing jaman keemasan sabanjure, teknologi anyar kayata intelijen buatan, komputasi awan, data gedhe, lan 5G berkembang kanthi cepet. Nalika pusat data ngalami lonjakan panjaluk pasar, dheweke uga nemoni masalah kayata angel golek sumber daya konstruksi, siklus konstruksi sing dawa, lan konsumsi energi sing dhuwur. Ana uga akeh tantangan babagan keluwesan arsitektur lan operasi lan pangopènan. Nggabungake wawasan Huawei babagan industri IT lan pusat data, uga praktik dhewe ing konstruksi pusat data, Huawei ngusulake "Sepuluh Tren Energi Pusat Data kanggo 2025".

Tren 1: Kapadhetan Dhuwur

Kanthi evolusi terus-terusan daya komputasi IT, daya CPU lan server terus saya tambah; kanthi nambah permintaan kanggo aplikasi AI, proporsi daya komputasi AI saya tambah akeh. Kanggo ngimbangi efisiensi lan biaya, pusat data kudu berkembang menyang Kapadhetan dhuwur. Saiki, daya rata-rata saka kabinèt siji ingpusat datapunika 6-8kW, lan samesthine ing 2025, 15-20kW / kabinet bakal dadi mainstream.

Tren 2: Elastisitas

Siklus urip peralatan IT umume 3 nganti 5 taun, lan kapadhetan daya umume tikel kaping pindho saben 5 taun, dene siklus urip infrastruktur pusat data yaiku 10 nganti 15 taun. Infrastruktur pusat data kudu ndhukung keluwesan arsitektur, investasi bertahap, lan nyukupi evolusi peralatan IT generasi kaping 2 nganti 3 kanthi CAPEX optimal ing siklus urip; ing wektu sing padha, amarga layanan IT sing beda-beda, pusat data kudu cocog karo panyebaran campuran peralatan IT kanthi kapadhetan daya sing beda.

Tren 3: Ijo

Global saikipusat datakonsumsi daya kira-kira 3% saka total, lan samesthine konsumsi daya total bakal tekan luwih saka 1,000TWh ing 2025. Konservasi energi, pengurangan emisi lan pengurangan biaya operasi ngadhepi tantangan gedhe. Ngurangi PUE pusat data lan mbangun pusat data ijo wis dadi arah sing ora bisa dihindari. Iku gaya umum kanggo nglindhungi lingkungan lan ngurangi polusi kanthi nggunakake energi resik, Recovery panas sampah, lan nggedhekake konservasi sumber daya (ngirit energi, nyimpen tanah, nyimpen banyu, nyimpen materi, etc.) ing saindhenging siklus urip saka pusat data. Dikira ing limang taun sabanjure, PUE pusat data anyar ing China bakal mlebu ing jaman 1.1.

Tren 4: Cepet

Bisnis Internet nampilake karakteristik bledosan kanthi cepet ing wektu sing cendhak, lan panjaluk data lan lalu lintas ing sisih bisnis mundhak, sing mbutuhake pusat data supaya bisa digunakake kanthi cepet; ing tangan liyane, pusat data rubah saka sistem support kanggo sistem produksi, lan online luwih cepet tegese revenue luwih cepet. Tingkat khas pusat data TTM saiki yaiku 9 nganti 12 sasi, lan samesthine bakal disingkat dadi kurang saka 6 wulan ing ngarep.

Tren 5: Digitalisasi Lengkap, AI Intelligence

Digitalisasi lan intelijen minangka cara mung kanggo evolusi infrastruktur pusat data. Kanthi dandan terus IoT / teknologi intelijen buatan, ingpusat datamboko sithik bakal nyadari digitalisasi domain siji kayata operasi lan pangopènan, hemat energi, lan operasi, lan berkembang menyang digitalisasi siklus urip lengkap lan nyopir otomatis planning, construction, operasi lan pangopènan, lan Optimization. ditrapake sacara wiyar.

Tren 6: Modularisasi Lengkap

Nanggepi kerugian saka construction alon saka pusat data tradisional lan biaya investasi dhisikan dhuwur, pusat data liyane bakal laku konsep construction lengkap modularized. Desain modular bakal berkembang saka modularisasi komponen menyang modularisasi arsitektur, modularisasi ruangan komputer, lan pungkasane nyadari modularisasi lengkap pusat data. Modularisasi lengkap nduweni kaluwihan penyebaran cepet, ekspansi fleksibel, operasi lan pangopènan sing prasaja, lan efisiensi dhuwur lan hemat energi.

Tren 7: Nyederhanakake pasokan elektroda, lithium mlebu timbal lan mundur

Sistem sumber daya lan distribusi pusat data tradisional duwe masalah kayata fragmentasi lan kerumitan sistem, tapak gedhe, lan lokasi kesalahan sing angel. Arsitektur catu daya minimalis bakal nyuda jumlah transformasi, nyepetake jarak sumber daya, nyuda pendhudhukan tanah, lan nambah efisiensi energi sistem lan metu saka kabinet. Ing wektu sing padha, dibandhingake karo baterei timbal-asam tradisional, baterei lithium duwe kaluwihan ing babagan area lantai lan umur layanan. Kanthi penurunan terus-terusan ing biaya baterei lithium, bakal digunakake kanthi skala gedhe ing pusat data ing mangsa ngarep.

Tren 8: Angin lan fusi cair, angin mlebu lan banyu surut

Aplikasi saka GPU lan NPU promosiaken nambah saka dhuwur-Kapadhetan skenario, lan sistem cooling Cairan dadi liyane lan liyane umum. Nanging, sawetara layanan panyimpenan lan komputasi isih dadi skenario sing kurang kapadhetan. Supaya cepet adaptasi karo kabutuhan bisnis IT sing ora mesthi ing mangsa ngarep, solusi pendinginan kudu kompatibel karo sistem pendingin udara lan sistem pendinginan cair. Ing wektu sing padha, amarga arsitektur kompleks sistem banyu sing adhem, ora kondusif kanggo panyebaran lan operasi lan pangopènan kanthi cepet. Sistem pendinginan evaporative ora langsung kanthi arsitektur modular bisa nyepetake wektu panyebaran lan nyuda kesulitan operasi lan pangopènan. Ing wektu sing padha, bisa nggunakake sumber daya pendinginan alam lan nyuda konsumsi daya sistem kulkas. , mboko sithik bakal ngganti sistem banyu adhem ing wilayah karo iklim cocok.

Tren 9: Linkage saka BitWater

Ngurangi PUE ora ateges konsumsi energi sakabèhé saka pusat data optimal. Perlu ngevaluasi lan ngoptimalake konsumsi energi saka pusat data kanthi sakabehe, ora mung fokus ing infrastruktur energi pusat data. Liwat inovasi gabungan energi, IT, chip, data, lan awan, hubungan antara bit lan watt diwujudake, irit energi dinamis diraih, lan efisiensi energi kabeh sistem optimal.

Tren 10: Aman lan Dipercaya

Tingkat intelijen infrastruktur pusat data terus saya tambah, lan ancaman keamanan jaringan sing diadhepi saya tambah akeh. Ingpusat datakudu duwe enem karakteristik ketahanan, keamanan, privasi, safety, linuwih, lan kasedhiyan ing wektu sing padha, supaya kanggo ngindhari ancaman serangan sing diwiwiti dening faktor lingkungan lan personel angkoro, kalebu ancaman gangguan jaringan.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept