Ngarep > Kabar > Warta Industri

Lokalisasi chip minangka rasa lara sing kudu ditindakake dening industri pusat data!

2023-12-28

"Kita kudu kuwat nyekel 'irung sempit' saka inovasi independen ing teknologi inti, ngrebut terobosan ing teknologi mutakhir kanggo pangembangan jaringan lan teknologi inti utama kanthi daya saing internasional, nyepetake kemajuan rencana substitusi independen lan bisa dikontrol, lan mbangun sistem teknologi informasi sing aman lan bisa dikontrol."

                                                            ——Xi Jinping

Dalan kanggo chip "macet gulu"


Ing 16 April 2018, Departemen Perdagangan AS ngetokake woro-woro yen pamrentah AS bakal nglarang ZTE tuku produk sensitif saka perusahaan AS sajrone pitung taun sabanjure. Wiwit chip baseband ZTE, chip frekuensi radio, lan chip memori gumantung banget marang pemasok Amerika, chip kasebut dadi fokus "komoditas sensitif." ZTE ngalami "kaget" sawise Amerika Serikat ngumumake sanksi ing 2018.

Ing wayah sore tanggal 15 Mei 2020, Departemen Perdagangan AS ngumumake yen Biro Industri lan Keamanan AS (BIS) ngumumake rencana kanggo nglindhungi keamanan nasional AS kanthi mbatesi kemampuan Huawei nggunakake teknologi lan piranti lunak AS kanggo ngrancang lan nggawe semikonduktor ing luar negeri. . "Pengumuman iki ngilangi upaya Huawei kanggo ngrusak kontrol ekspor AS," ujare.


Ing tanggal 22 Mei 2020, Departemen Perdagangan AS nambahake 33 perusahaan lan institusi akademik China menyang "Dhaptar Entitas" kanthi alasan "keamanan nasional." Kanggo sawetara wektu, kabeh industri kayane bali menyang wektu nalika ZTE dipotong dening Amerika Serikat rong taun kepungkur.

Tanggal 24 Februari 2022, Rusia ngluncurake operasi militer khusus menyang wilayah Donbas ing Ukraina, lan konflik antarane Rusia lan Ukraina saya tambah akeh. Minangka bahan utama kanggo nggawe chip, gas langka kayata neon, krypton lan xenon nduweni peran penting. Minangka produser gas langka sing paling penting ing donya, Ukraina ngeterake 70% neon, 40% krypton lan 30% xenon menyang donya saben taun. Nalika konflik antarane Rusia lan Ukraina saya tambah, rantai industri sing gegandhengan karo neon bakal ngadhepi risiko "nyetop pasokan," lan industri chip global uga bakal nandhang pengaruh sing luwih gedhe.


Tragedi Kripik dhuwur-mburi


Sirkuit terpadu dikenal minangka "panganan industri" modern. Ana akeh jinis Kripik panutup sawetara saka sudhut lapangan. Ing lapangan chip mid-to-low-end, perusahaan China wis duwe teknologi lan dhasar produk tartamtu. Nanging, ing lapangan chip high-end kayata prosesor lan kenangan, produk chip domestik dhasar ora duwe kaluwihan kompetitif. Ing babagan kacepetan pangolahan data, konsumsi daya, lan wektu, Ana longkangan ageng antarane kinerja lan manufaktur manca ing syarat-syarat latensi lan aspèk liyane.

Miturut statistik saka Asosiasi Industri Semikonduktor China, tingkat swasembada domestik China kanggo produk sirkuit terpadu ing 2021 mung 38.7%. Miturut data saka Administrasi Umum Bea Cukai, volume impor sirkuit terpadu wis ngluwihi minyak mentah sajrone telung taun berturut-turut wiwit taun 2021, lan loro-lorone Imbangan impor ngluwihi US $ 95 milyar saben taun. Panjaluk pasar domestik sing ageng ora bisa ditemokake, lan kemacetan teknis riset lan pangembangan chip dhuwur-dhuwur durung nate rusak. Kajaba iku, miturut Persetujuan Wassenaar sing ditandatangani ing abad kepungkur, negara-negara Kulon duwe watesan babagan ekspor peralatan menyang China, sing mengaruhi kemajuan lan pangembangan apik perusahaan domestik ing peralatan manufaktur chip.

Saiki, sanajan China wis ing tingkat majeng donya ing packaging lan testing aspèk chain industri chip, ing desain chip lan aspèk Manufaktur, amarga teknologi inti, jumlah gedhe saka bahan mentahan, lan alangan proses majeng melu, longkangan antarane China lan tingkat anjog ing donya saiki gedhe banget. , sing wis nyebabake kita ora duwe pilihan kajaba ngidini awake dhewe disetujoni dening Eropa lan Amerika Serikat tanpa kemampuan kanggo nglawan maneh, sing pancene sayang.


Iku penting kanggo ngganti Kripik karo produksi domestik


Saiki, panyedhiya chip dhuwur wis dipotong, lan kabeh saka hardware nganti piranti lunak wis diblokir. Kahanan ing rantai pasokan industri semikonduktor global banget tegang.

Nalika "infrastruktur anyar" dadi topik panas ing pasar, pangembangan industri semikonduktor ora bisa diabaikan, lan infrastruktur kayata 5G, intelijen buatan, Internet industri, lan pusat data ora bisa dipisahake saka daya komputasi lan chip. Penting kanggo nyepetake lokalisasi chip, nggunakake kekuwatan pamrentah, nggabungake rantai industri semikonduktor domestik, lan nyoba sing paling apik kanggo entuk perusahaan hilir liyane kanggo nyingkirake katergantungan ing Amerika Serikat! Senajan macem-macem industri wis ngalami pain saka "chip stuckness" kanggo sawetara wektu, saka perspektif long-term, pain ing tataran iki kanggo nyepetake promosi ing domestik diprodhuksi ing plans panggantos sawijining lan kontrollable, njupuk teknologi inti menyang kita dhewe. tangan, lan ngrebut hak ngomong ing pasar. Iku pantes lan kudu diadhepi saben wong.


dhukungan pemerintah


Saka tingkat makro domestik, ing babagan kabijakan, saka awal "Proyek Khusus 02" nganti 《Garis Promosi Pengembangan Industri Sirkuit Terpadu Nasional》, 《Made in China 2025》, lan 《Kabijakan Pajak Penghasilan Perusahaan kanggo Nyengkuyung Pengembangan Industri Sirkuit Terpadu》 ing taun-taun pungkasan Kabijakan kayata iki kabeh nuduhake tekad negara kanggo ngembangake industri semikonduktor kanthi sregep.

Ing babagan investasi modal, tahap pertama dana gedhe nasional ngunggahake meh 100 milyar yuan, kanthi investasi nyata 138,7 milyar yuan. Iki uga mimpin pamrentah lokal nggawe dana industri sirkuit terpadu luwih saka 300 milyar yuan, kanthi total 467,1 milyar yuan. Tahap pisanan Dana Besar wis nandur modal ing total 45 perusahaan, kalebu 1 perusahaan sing kadhaptar lan 26 perusahaan sing ora kadhaptar, ing dasare nyakup perusahaan inti ing rantai industri semikonduktor.


Industri samudra biru


Panggantos chip domestik nduweni ukuran pasar sing gedhe banget ing China lan nduweni prospek aplikasi sing wiyar banget. Saka perspektif industri, prakiraan industri semikonduktor China nuduhake yen revenue sales sirkuit terpadu negaraku bakal tekan 884,8 milyar yuan ing taun 2020, kanthi tingkat pertumbuhan rata-rata 20%, yaiku kaping telu tingkat pertumbuhan industri global ing wektu sing padha.

Ing wektu sing padha, kanthi tuwuhing panjaluk pasar sing mbledhos, pusat kapasitas produksi ing donya wis mboko sithik wiwit miring menyang daratan China. Raksasa semikonduktor domestik lan manca wis nambah investasi ing jalur produksi semikonduktor daratan China, kayata Intel, Samsung, SK Hynix, TSMC, lsp. Utawa rencana mbangun pabrik ing negaraku. Dhukungan kabijakan sing kuat, kekarepan kanggo mbuwang dhuwit kanggo ibukutha, lan pangembangan industri kanthi cepet minangka keuntungan gedhe kanggo kabeh industri semikonduktor. Lini produksi liyane sing mlebu ing China tegese dikarepake banget kanggo peralatan semikonduktor.



Lokalisasi keripik produk Shangyu


Tanggal 24 Desember 2021, Présidhèn Republik Rakyat Tiongkok ngetokake 《Perintah Presiden Republik Rakyat Tiongkok (No. 103)》 sesuai karo keputusan Kongres Rakyat Nasional lan Komite Tetap:

Tanggal 24 Desember 2021, Rapat Komite Tetap Kongres Rakyat Nasional Republik Rakyat China kaping 32 ngrevisi lan nglulusake 《Undang-undang Kemajuan Ilmu Pengetahuan lan Teknologi Republik Rakyat China》 (sabanjuré diarani 《Ilmu Pengetahuan. lan UU Kemajuan Teknologi》).

Ing antarane, Artikel 91 kanthi jelas nyatakake:

"Pengadaan pemerintah bakal tuku produk lan layanan inovasi ilmiah lan teknologi saka wong alami, wong legal lan organisasi sing ora digabung ing negara kasebut, yen fungsi, kualitas lan indikator liyane bisa nyukupi kabutuhan pengadaan pemerintah; yen dilebokake ing pasar. kanggo pisanan, pengadaan pemerintah bakal dadi sing pisanan tuku, lan ora Watesan bakal dileksanakake kanthi alasan kinerja komersial. . Sing tuku kudu menehi prioritas kanggo ngenali kanthi kompetitif institusi riset lan pangembangan ilmiah lan teknologi, universitas utawa perusahaan kanggo riset lan pangembangan.

Ora angel kanggo ndeleng manawa tingkat lokalisasi instrumen ilmiah kelas atas domestik saiki kurang. Nanging, pemerintah wis ngenalaken kawicaksanan ing tingkat legal kanggo kasurung Enterprises kanggo ngiyataken inovasi asli lan nuntun Enterprises domestik kanggo mbangun inti sawijining hak properti intelektual. Proses substitusi domestik bakal digawe cepet, lan perusahaan instrumen ilmiah sing gegandhengan bakal entuk manfaat.


Miturut Global News, Wen Xiaojun, direktur Institut Riset Informasi Elektronik Institut Riset Pengembangan Industri Informasi Elektronik China, ujar manawa ing wawancara manawa chip 14nm domestik bisa entuk produksi massal ing pungkasan taun 2022, lan chip domestik wis mlebu. wayahe paling apik.

Kita kudu ngerti manawa luwih saka 90% permintaan domestik kanggo chip adhedhasar teknologi proses 14nm lan ndhuwur. Mula, anggere kita bisa ngrampungake lokalisasi chip kasebut, pangsa impor chip Eropa lan Amerika bakal suda banget. Prestasi teknologi riset lan pangembangan chip 14nm bakal Sejatine nyakup kabeh sistem rantai industri sirkuit terpadu ing negaraku, mbalikke kahanan pasif sadurunge ngenalake teknologi proses lengkap.

Shangyu (Shenzhen) Technology Co., Ltd. didegaké ing 2011 lan kantor pusaté ing Distrik Guangming, Shenzhen. Iku panyedhiya layanan manufaktur peralatan produk basis energi sing anjog ing industri, nggabungake R&D, desain lan manufaktur (kalebusumber daya UPS, AC presisi, distribusi daya presisi,pusat data modul mikro, baterei, inverter fotovoltaik, tumpukan pangisi daya cerdas, sumber daya seluler ruangan lan produk liyane) minangka perusahaan teknologi tinggi nasional.

Dalan macet lan dawa, nanging dalan bakal teka. Babagan desain lan pilihan chip ing tahap iki, tim R&D Shangyu bakal ngubungi produsen chip utama domestik lan aktif njelajah solusi panggantos lan optimalisasi chip macem-macem supaya ora kena pengaruh kekurangan chip ing perusahaan nalika njamin kualitas lan kinerja produk. Priksa manawa kita bisa terus ngluncurake produk lan layanan merek Shangyu sing luwih kompetitif pasar kanggo nyukupi standar pelanggan industri sing dhuwur kanggo linuwih lan intelijen dhuwur saka peralatan produk pusat data.

Teknologi sing terus-terusan inovatif minangka tujuan sing ditindakake dening Shangyu. Pusat R&D sumber daya sing diadegake ing markas Shenzhen duwe laboratorium R&D sing unggul ing industri. Kapabilitas R&D sing kuwat njamin kemajuan lan inovasi teknologi lan layanan produk Shangyu. Shangyu Company wis melu banget ing pasar domestik kanggo akèh taun. Kanthi riset teknis sing kuat lan kekuatan pangembangan, kualitas produk sing dipercaya, lan sistem layanan sawise dodolan sing lengkap, cepet lan efisien, mula diakoni kanthi umum dening pangguna ing macem-macem industri domestik. Produk kasebut wis akeh digunakake ing pamrentah, keuangan, Puluhan yuta pangguna ing industri kayata telekomunikasi, tenaga listrik, transportasi, lembaga riset ilmiah, manufaktur lan militer ngandelake UPS Shangyu kanggo nyedhiyakake lingkungan daya sing aman lan dipercaya. .


(PS: Isi artikel iki disusun adhedhasar informasi umum ing Internet. Yen ana panggunaan materi sing ora cocog, hubungi kita kanggo mbusak. Matur nuwun!)


We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept